Ο Σύνδεσμος Σικινητών εκφράζει την λύπη του για τη δολοφονία των γατιών που έλαβε χώρα τις προηγούμενες μέρες στo νησί.

Δεν είναι ανάγκη κάποιος να θεωρείται "φιλόζωος" ή να είναι ιδιοκτήτης κατοικίδιου ζώου για να παραδεχτεί πως ο δηλητηριασμός των ζώων είναι πράξη βαρβαρότητας, ειδικά όταν μιλάμε για τις γάτες που δεν απειλούν την ζωή των ανθρώπων και τον συντροφεύουν στην ζωή του εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Καθώς οι εποχές αλλάζουν, η νομοθεσία για την προστασία των ζώων έχει αναβαθμιστεί και πλέον τέτοιες πρακτικές διώκονται ποινικά ως εγκληματικές ενέργειες. Σε μία εποχή που το ζήτημα της καταστροφής του περιβάλλοντος είναι στην κορυφή της πυραμίδας των απειλών για την συνέχιση της ζωής μας στον πλανήτη, μία εποχή που περισσότερο από κάθε άλλη έχει γίνει αντιληπτή η ανάγκη προστασίας των ζώων από τον τοξικό τρόπο ζωής του ανθρώπου, οφείλουμε να δείξουμε στην νέα γενιά ανθρώπων πως εξελισσόμαστε και αλλάζουμε νοοτροπία! Ο σεβασμός του ανθρώπου προς τη φύση αποτελεί δείγμα εξέλιξης και πολιτισμού. Η βαρβαρότητα κάποιων ανθρώπων προς τη φύση είναι ισάξια με την βαρβαρότητα προς τον συνάνθρωπο, αν όχι πιο σημαντική.

Ο Συνδεσμος Σικινητων στέκεται δίπλα στο πλευρό των συμπολιτών μας που έχασαν τα αγαπημένα τους ζώα με αυτόν τον άνανδρο τρόπο και ζητάει από τις αρμόδιες αρχές να κάνουν ότι είναι δυνατόν για να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα στη Σίκινο. Η πλειοψηφία των ανθρώπων της Σικίνου αγαπούν και φροντίζουν τα ζώα. Είναι κρίμα για την ανοησία μερικών λίγων πονηρών, να στιγματίζεται ένα ολόκληρο νησί, με ό,τι συνέπειες μπορεί αυτό να επιφέρει.