Αγαπητοί Σικινιώτες, σας υπενθυμίζουμε ότι οι εκλογές του Συνδέσμου θα διεξαχθούν στις 24 και 26 Μαρτίου του 2023. Θα είναι οι πρώτες εκλογές στις οποίες θα έχουμε μαζί με τον παραδοσιακό τρόπο εκλογής με κάλπη στο γραφείο του Συνδέσμου, και ηλεκτρονικές εκλογές μέσω του υπολογιστή ή του τηλεφώνου σας, όπως εξουσιοδότησε το ΔΣ η Γενική Συνέλευση του Φεβρουαρίου.

Αποφασίσαμε να διεξάγουμε τις ηλεκτρονικές εκλογές πρώτα, τη Παρασκευή 24 Μαρτίου από τις 8 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, ούτως ώστε να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα έχουμε φαινόμενο διπλής ψήφου. Έτσι, στις 24 Μαρτίου όσοι ψηφίσουν θα έχουν καταγραφεί για να ελέγχονται στις δια ζώσης εκλογές της 26ης.
Θα μπορούμε να δούμε το ποιοι ψήφισαν τη Παρασκευή, αλλά φυσικά όχι το τι ψήφισαν μιας και τα αποτελέσματα θα κρατηθούν από την εταιρία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας (Ζεύς) με ευθύνη της εφορευτικής επιτροπής και θα προστεθούν στη καταμέτρηση μόνο μετά το πέρας της δια ζώσης ψηφοφορίας της Κυριακής.

Γνωρίζοντας πόσοι ψήφισαν ηλεκτρονικώς και μετρώντας πόσοι εμφανίστηκαν στο γραφείο του Συνδέσμου θα ξέρουμε το αν έχουμε απαρτία ή όχι. Αν δεν έχουμε απαρτία (50% των ταμειακώς τακτοποιημένων, συν ένας), τότε οι δια ζώσης εκλογές θα μεταφερθούν την επόμενη Κυριακή, 2 Απριλίου και οι ηλεκτρονικές ψήφοι θα παραμείνουν κλειδωμένοι για να ανοιχτούν τότε. Όμως για πρώτη φορά και ακριβώς λόγω της ευκολίας των ηλεκτρονικών εκλογών αναμένεται να υπάρχει η απαιτούμενη απαρτία οπότε σας καλούμε να έρθετε, όσοι δεν ψηφίσετε ηλεκτρονικώς, στο γραφείο του Συνδέσμου τη Κυριακή 26/3.

Το αδιάβλητο των ηλεκτρονικών εκλογών εξασφαλίζεται με το γεγονός ότι για να ξεκλειδωθούν τα αποτελέσματα απαιτούνται διαφορετικοί κωδικοί, καθέναν από τους οποίους κατέχουν τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής και η εταιρία που κατέχει το σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Τα αποτελέσματα ξεκλειδώνουν μόνο αν δοθούν όλοι οι κωδικοί.

Είναι γνωστό ότι οι εκλογές του Συνδέσμου τη τελευταία 12ετία τουλάχιστον διεξάγονταν με 35-40 παρόντες. Το προεδρείο εκλεγόταν με το 15-20% των εγγεγραμμένων και αυτό δεν μπορούσε να συνεχιστεί. Πιστεύουμε ότι η νέα μέρα του Συνδέσμου που ξημέρωσε με τη Γενική Συνέλευση της 19ης Φεβρουαρίου, θα βρει τις εκλογές να γίνονται με τριψήφιο αριθμό ψηφισάντων και τη συμμετοχή να βρίσκεται σε πολύ υψηλά ποσοστά.

Επιστρέφοντας στις εκλογές της 24/26 Μαρτίου και εξειδικεύοντας στις ηλεκτρονικές εκλογές της 24ης, ενημερώνουμε ότι στα δηλωμένα email όλων των ταμειακώς τακτοποιημένων μελών θα αποσταλεί τη Τετάρτη 22 Μαρτίου, δύο μέρες πριν την ημέρα εκλογών, ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με σύνδεσμο και κωδικό ώστε να μπει ο καθένας την Παρασκευή 24 Μαρτίου από τις 08.00 έως τις 16.00 και να ψηφίσει σε μια απλή διαδικασία. Θυμίζουμε ότι το ψηφοδέλτιο είναι ενιαίο και ψηφίζετε από 1 έως 8 υποψήφιους. Μετά το «ρίξιμο στην ηλεκτρονική κάλπη» του ψηφοδελτίου, το σύστημα διαχωρίζει το όνομα του ψηφίσαντα από τη ψήφο του, δημοσιοποιεί στο ΔΣ το όνομα και κρατά κλειδωμένη για την εφορευτική επιτροπή τη ψήφο.
Στις δια ζώσης εκλογές της 26ης Μαρτίου προσέρχονται όσοι θέλουν να ψηφίσουν με τον παραδοσιακό τρόπο, όπως πάντα, στη Θαρύπου 6 στον Νέο Κόσμο, από τις 10:00 έως τις 13:00.

Σας θυμίζουμε ότι μπορείτε να λάβετε μέρος στις εκλογές εφόσον έχετε τακτοποιήσει οικονομικά τα έτη 2022 και 2023, κάτι που μπορείτε να κάνετε και μέσω web banking στον λογαριασμό του Συνδέσμου στην Εθνική Τράπεζα IBAN GR0501101890000018929602227.
Δικαιούχος: ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΙΚΙΝΗΤΩΝ.

Για να δηλώσετε υποψηφιότητα η καταληκτική ημερομηνία είναι η Κυριακή 19 Μαρτίου. Δήλωση γίνεται ηλεκτρονικά στο email sikinosunion@gmail.com

Για να συμμετέχετε στην ηλεκτρονική ψηφοφορία, η καταληκτική ημερομηνία οικονομικής τακτοποίησης των δύο τελευταίων ετών είναι η Τρίτη, 21 Μαρτίου ενώ παρακαλούμε για την εν συνεχεία άμεση αποστολή στο email sikinosunion@gmail.com του email σας, του ονοματεπώνυμού σας και του πατρώνυμού σας μαζί με το κινητό σας τηλέφωνο.

Για να ψηφίσετε από κοντά, στις 26 Μαρτίου στο γραφείο του Συνδέσμου, η οικονομική τακτοποίηση γίνεται και επί τόπου ώστε να εγγραφείτε στον κατάλογο και να ψηφίσετε.

Ευελπιστούμε στη μαζική σας συμμετοχή στις εκλογές που θα αλλάξουν το πρόσωπο του Συνδέσμου Σικινητών.