Αγαπητοί συμπολίτες και μέλη του Συνδέσμου Σικινητών,

θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για το ενδιαφέρον σας και τη μαζική προσέλευσή σας στη έκτακτη Γενική Συνέλευση στον Ιστοπλοϊκό Όμιλο Πειραιά, τη Κυριακή 19 Φεβρουαρίου. Στη ΓΣ σημειώθηκε απαρτία, έγινε σύντομη αναφορά στην πορεία του Συνδέσμου την τελευταία τετραετία με τα προσκόμματα από την πανδημία και προκηρύχτηκαν οι εκλογές που πιστεύουμε ότι θα φέρουν μια νέα εποχή στην ιστορία του Συνδέσμου.

Η ημερομηνία των αρχαιρεσιών είναι η Κυριακή 26 Μαρτίου 2023 και σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί η απαρτία αυτές θα επαναληφθούν στις 2 Απριλίου 2023. Όσοι εκ των μελών επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για το νέο ΔΣ θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή ως τις 16 Μαρτίου 2023 στο email του συνδέσμου sikinosunion@gmail.com.

Όλα τα μέλη, εξοφλώντας τις συνδρομές τους για τα έτη 2022 και 2023 θα έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι για τις επερχόμενες αρχαιρεσίες για το νέο ΔΣ στις 26/3. Καλούμε λοιπόν όλα τα μέλη του Συνδέσμου Σικινητών να υποστηρίξουν τον Σύνδεσμο με τις συνδρομές τους, που παραμένουν 10Ευρώ ανά έτος, και να επανενεργοποιηθούν. Η συμμετοχή όλων των μελών τόσο στις γενικές συνελεύσεις όσο και στα δρώμενα και εκδηλώσεις του συνδέσμου θα ξαναζωντανέψει τον Σύνδεσμο και θα του χαρίσει την δυναμική που του αρμόζει. Η καταληκτική ημερομηνία πληρωμής για να μπορέσει κάποιος να έχει δικαίωμα συμμετοχής στις αρχαιρεσίες της 26/3 είναι η Κυριακή 19 Μαρτίου 2023.

Ευκαιρία πληρωμής έχουν όλα τα μέλη μέσω τραπεζικής κατάθεσης στον λογαριασμό του Συνδέσμου Σικινητών:

 IBAN GR0501101890000018929602227,  Εθνική Τράπεζα.

Δικαιούχος: ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΙΚΙΝΗΤΩΝ

(Παρακαλούμε προσέξτε πολύ να γράψετε στα σχόλια της μεταφοράς χρημάτων το ονοματεπώνυμο του μέλους στο οποίο αφορά η πληρωμή ώστε να μπορούμε να το ενεργοποιήσουμε. Μπορείτε επίσης με μία κατάθεση να πληρώσετε για πολλαπλά μέλη αρκεί να αναφέρετε στα σχόλια τα ονόματα των μελών που αφορούν οι πληρωμές.)

Επίσης υπάρχει η δυνατότητα για δια ζώσης εξόφληση των δύο συνδρομών με μετρητά στην γιορτή της Παντάνασσας, την Κυριακή 5 Μαρτίου 2023. Με την ευκαιρία να σας ειδοποιήσουμε ότι κατά τη διάρκεια του εορτασμού της Παντάνασσας, η οποία θα γίνει όπως πάντα στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα στον Νέο Κόσμο, θα πραγματοποιηθεί κλήρωση η οποία θα καταδείξει ποιοι θα φιλοξενήσουν την εικόνα της Παντάνασσας τα επόμενα πέντε χρόνια. Παρακαλούμε λοιπόν όσους και όσες θέλουν να μπουν στη κληρωτίδα να δηλώσουν το όνομά τους μέχρι και την ημέρα της εορτής , είτε με email στο sikinosunion@gmail.com, είτε δια ζώσης στην αρχή της εορτής.

Επιστρέφοντας στα της ΓΣ του Συνδέσμου στις 19/2, θέλαμε να τονίσουμε ότι παμψηφεί εγκρίθηκε η εξουσιοδότηση του ΔΣ να προσθέσει άρθρο στο καταστατικό με το οποίο μπορεί να προστεθεί στη δια ζώσης ψηφοφορία ΚΑΙ η ηλεκτρονική ψηφοφορία ως τρόπος ψηφοφορίας στις 26 Μαρτίου αλλά και στο εξής στις γενικές συνελεύσεις. Πιστεύουμε ότι αυτό θα αυξήσει την συμμετοχή στις ψηφοφορίες του Συνδέσμου που αρκετά χρόνια τώρα ήταν σε χαμηλό επίπεδο μη σχηματίζοντας σχεδόν ποτέ την προσδοκώμενη απαρτία. Φυσικά, θα συνεχίσουμε να πραγματοποιούμε τις ψηφοφορίες μας στα γραφεία του Συλλόγου με κάλπη, αλλά πλέον θα μπορούν όλα τα μέλη, από όπου και να βρίσκονται, να εκφράζουν τη βούλησή τους ΚΑΙ ηλεκτρονικώς με ασφάλεια και διαφάνεια αφού οι ηλεκτρονικές ψηφοφορίες γίνονται μέσω πιστοποιημένων εταιριών και με τον έλεγχο νομικού συμβούλου.

Τελειώνοντας να σας γνωστοποιήσουμε ότι τα τρία μέλη της Ελεγκτικής Επιτροπής που δήλωσαν συμμετοχή και εγκρίθηκαν από τη ΓΣ και τα οποία θα ελέγξουν τα πεπραγμένα του Συνδέσμου για την τελευταία τετραετία είναι οι:
1. Χατζέλη Νίκη
2. Γαβαλά Σταυρούλα
3. Αρσενικός Μιχαήλ
Η θητεία της Ελεγκτικής Επιτροπής αυτής ορίζεται έως τις 25/3/2023. Προ των εκλογών της 26/3/23 κατά τη διάρκεια της τακτικής συνέλευσης θα εκλεχθεί νέα Ελεγκτική Επιτροπή.

Ευχαριστούμε για την αγάπη που δείχνετε στον Σύνδεσμο Σικινητών. Ο Σύνδεσμος αποτελεί ένα κομμάτι της ιστορίας της Σικίνου με μακρά και φωτεινή πορεία. Έχοντας επιτελέσει σημαντικό έργο, σήμερα η ανάγκη συμμετοχής και υποστήριξης είναι πιο επίκαιρη από ποτέ. Σε μία εποχή οπού κλονίζονται τα θεμέλια της κοινωνίας μας όπως τα ξέραμε ως τώρα, ο ρόλος του Συνδέσμου είναι ακόμα πιο σημαντικός και αναγκαίος τόσο για την διατήρηση της παράδοσης όσο και για την δημιουργία σύγχρονων έργων που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής και του πολιτισμού της ιδιαίτερης πατρίδας μας που τόσο λατρεύουμε, της Σικίνου. Αναμένουμε νέα σας!

 

Με εκτίμηση,

Το ΔΣ.