Η αλήθεια είναι ότι μπορείς άνετα το 2024 να φανταστείς πως ήταν η Σίκινος πριν 150 χρόνια. Δεν άλλαξαν και πολλά πράγματα, κυρίως στις εξοχές και τα χωράφια (ευτυχώς και νιώθουμε τυχεροί γιαυτό).
Σε όσα μέρη, όμως, όντως άλλαξαν τα πράγματα, δύσκολα φαντάζεσαι πως ήταν τότε. Πως έμοιαζαν τα σπίτια που έστεκαν εκεί που σήμερα είναι η πλατεία; Πως ήταν η πρώτη όψη του αλιευτικού καταφυγίου για τις βάρκες, εκεί που σήμερα βρίσκεται το λιμάνι; Πως έδειχνε το Κάστρο με όλα τα σπίτια της μπροστινής όψης του να στέκουν, και πως έμοιαζε το Χωριό και το Βουνί; Πως ήταν το πρώτο σχολείο του 1836 πριν γκρεμιστεί για να χτιστεί το σημερινό "παλιό" σχολείο; Πως έδειχνε ο ανήλικος παπαΘοδωρής με το βιολί πάντα στον ώμο; Πως ήταν η λόζια που ανέβαινε στο Κάστρο και που ήταν ο Άη Γιάννης ο Καλυβίτης; 
Όλες αυτές οι φωτογραφίες, ασπρόμαυρες, από το 1881 ή από το 1977, όλος αυτός ο αιώνας ξεδιπλώνεται στο ημερολόγιο του Συνδέσμου για το 2024. 
Τα κείμενα που συνοδεύουν τις φωτογραφίες είναι του Πέτρου Φρονίστα και οι φωτό προέρχονται από τα αρχεία συμπολιτών μας όπως ο Πέτρος, ο Θοδωρής, η Βίκυ...
Το κόστος του ημερολογίου είναι 6 ευρώ και διατίθεται και στο νησί και στην Αθήνα και με αποστολή παντού!
Αν θέλετε να παραγγείλετε καλέστε στο 6932308092 για το νησί (Κώστας Πλατής) και 6977 298633 για την Αθήνα  (Mιχάλης Βενιέρης)